Materialinfo och skötselråd

Shyness står för kvalitet och hög sovkomfort. Sovkomforten kommer från valet av bomull och den minutiösa framställningen. Vårt bäddlinne är vävt av 100% långfibrig och kammad bomull till en tätslagen percale med trådtäthet 300, som ger en mjuk och sval känsla. Bomullen som används i Shyness textilier är Oeko-Tex certifierad som säkerställer att produkten är fri från kemikalier som är skadliga för människan.
Alla produkter i sortimentet är tillverkade av naturmaterial, främst bomull men även merinoull som används i våra plädar samt linne som används i vissa bordstextilier.

Här har vi sammanställt råd och tips för tvätt och skötsel.

Linne:
Shyness linne är förtvättat för att ge en mjuk textil med naturligt ”skrynklig” yta. Tvätta ofärgat och kulört var för sig för att undvika avfärgning. Tvättas i 60 grader och undvik tvättmedel med blekmedel till färgade eller tryckta textilier. För att behålla den mjuka och naturligt skrynkliga ytan, torktumla lätt och hängtorka sedan textilien.

Alla våra linnetextilier är Oeko-Tex certifierade.

Merinoull:
Merinoull är mjukt och värmande och används i våra plädar. Vädra gärna pläden regelbundet. Vid behov av tvätt rekommenderar vi kemtvätt.

Bomull:
Bomull är ett slitstarkt material och en av våra vanligaste textilier. Bomullen drar lätt åt sig smuts men tål också hårda tvättar. Tvätta ofärgat och kulört var för sig för att undvika avfärgning. Bäddtextil och bordstextil tvättas i 60 grader, undvik tvättmedel med blekmedel till färgade eller tryckta textilier. Stryk eller mangla dina bomullstextilier fuktigt för att få en slät yta.

Alla våra bomullstextilier är Oeko-Tex certifierade.

Stäng Shyness sängkläder med dubbelknut
Shyness dubbelknut bomullsband

Sängkläderna stängs med ett dekorativt band. Vill du säkra det extra vid användning rekommenderar vi att du knyter en dubbelknut, då sitter knuten alltid på plats.